ضروری ترین برنامه‌های ویندوز بخش اول

بی شک ویندوز یکی از بهترین و کاربردی‌ترین سیستم‌عامل‌های رایانه‌ای در جهان است و هرساله نرم افزارهای ضروری در زمینه‌های متعدد برای آن منتشر می‌شود.‌ در ادامه لیستی از برنامه‌های مهم ویندوز را بررسی خواهیم کرد:

office

همانطور که می‌دانید برای انجام کارهای روزمره اداری به نرم‌افزارهای بسیاری نیازمندیم. با قدمت‌ترین نرم‌افزار که همه‌ی ما تقریبا با آن آشنا هستیم، office است. مجموعه آفیس یک نرم افزار حرفه‌ای و بسیار کاربردی است که برای کارهای اداری به کار می‌رود و برای سیستم‌عامل ویندوز ساخته شده است.

Word،Power Point ، excel، و … از خانواده آفیس هستند که در مقالات بعدی به طریقه کار کردن با تک تک آن‌ها به صورت تخصصی می‌پردازیم. با توجه به این که کاربردهای آفیس مایکروسافت گسترده است‌‌، نمی‌‎توان برای آن حوزه مشخصی تعیین نمود.

خروجی داده‌ها فرمت متفاوتی دارد که در این نرم‌افزار فرمت خروجی داده‌های آن‌ها قابل استفاده در نرم افزارهای دیگر هستند.

عدم وجود برنامه‌های خانواده office  تمامی کارها را فلج می‌کند. به عنوان مثال، نرم افزار معروف ورد-  Word، از پرکاربردترین نرم افزار ویرایش متنی است که ک بیشترین کارایی را دارد. اکسل یکی دیگر از ضروری‌ترین ابزارهای حرفه‌ای در کسب و کار است. این برنامه مثل یک ماشین حساب مدرن است که هرچه آمارگیریان، سرمایه داران و دانشمندان نیاز داشته باشند، رفع می‌کند. هم‌چنین ارائه‌ی محتوا به صورت مدرن‌تر در محل کار یا محیط‌های آکادمیک بر عهده نرم افزار PowerPoint می‌باشد.

گسترش کارایی آفیس طی سال‌های اخیر تا به اکنون جهش چشمگیری داشته است زیرا که سلیقه کاربران خود را می‌شناسد و سادگی و راحتی کاربران را فراهم نموده است. این مزایا همه دست به دست هم داده‌اند تا مایکروسافت آفیس را لازمه‌ی هر سیستم عاملی بداند.

بر حسب آخرین آمار بیش از 1 میلیارد نفر از خانواده آفیس برای انجام امورات اداری خودشان استفاده می‌کنند. پس از نصب مایکروسافت آفیس بر روی رایانه خود با چند برنامه مواجه خواهید شد که هر کدام کاری متفاوت را برای شما انجام می‌دهند.

گوگل کروم یا فایرفاکس کوانتوم (رایگان)

فایرفاکس و گوگل کروم در کنار هم به ارتقا و گسترش قابلیت‌ها و سرعت خود می‌پردازد. اگر میزان موفقیت این دو مرورگر در جذب مخاطب و کسب سهم بزرگی از بازار توجه شمارا جلب کرده است، باید بدانید که شرکت موزیلا با ارائه‌ی مرورگر فایرفاکس کوانتوم موفقیت چشم‌گیری به دست آورد و این امر باعث شد این دو رقیب سرسخت که جزو ضروری‌ترین اپلیکیشن‌های ویندوز هستند، از نظر کارایی و عملکرد، بیش ‌از پیش به یکدیگر نزدیک شوند.

کاربران کروم معتقدند زمانی‌که سربرگ‌های بسیاری هم‌زمان باز می‌کنند، کند می‌شود اما فضایی که در حافظه‌ی رم اشغال می‌کنند، کم است و CPU کمتر درگیر است.

آیا این موارد می‌توانند برتری گوگل‌کروم را نسبت به سایر مرورگرها ثابت کنند؟ خیر؛ چنانچه جزو کاربران حرفه‌ای ویندوز باشید، بهتر است هر دو مرورگر را روی سیستم خود نصب کنید و هر از چند گاهی بین آن‌ها سوییچ کنید یا حداقل قبل از تصمیم گرفتن برای انتخاب مرورگر نهایی خود، پیشنهاد می‌کنیم هر دوی آن‌ها را برای چند ماه امتحان کنید.

درکنار این دو، مرورگر اپرا نیز جایگزین مناسبی محسوب می‌شود ، زیرا هم سرعت خوبی دارد و از هم امکاناتی نظیر VPN داخلی و پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، فیسبوک و تلگرام در یک سایدبار که به‌راحتی اجرا می‌شود، برخوردار است؛ بنابراین اگر زیاد اهل این پیام رسان‌ها هستید، بد نیست این مرورگر را درنظر داشته باشید.

برنامه‌های ویندوز

Skype

نرم افزار اسکایپ به کاربران امکان می‌دهد که از طریق اینترنت ارتباط صوتی و تصویری با دوستان خود برقرار نماید. Skype  از کیفیت بالایی در انتقال صدا برخوردار است.

در واقع این نرم افزار مانند تلفن تصویری عمل می‌کند. برای استفاده از این نرم‌افزار ویندوزی کافی است، این برنامه را نصب داشته باشید و در سایت این برنامه ثبت نام کرده و برای خود یک شناسه کاربری شخصی بسازید. همچنین در این برنامه امکان برقراری گفتگوی متنی و حتی انتقال فایل نیز وجود دارد.

از دیگر امکانات این نرم افزار، یافتن دیگر افرادی که از این برنامه استفاده می‌کنند و امکان برقراری تماس با آن‌ها می‌باشد. شما می‌توانید آن‌ها را به لیست دوستان خود در برنامه اضافه کنید. همچنین شما این امکان را خواهید داشت تا دوستان خود را دسته‎بندی کنید.

مهم ترین ویژگی های نرم افزار Skype

  • قابلیت ایجاد لیستی از افرادی که با آن‌ها تماس برقرار می‌کنید
  • برقراری تماس صوتی و تصویری با هر جای دنیا از طریق اینترنت
  • حفظ امنیت تماس‌ها با استفاده از فایروال داخلی
  • کیفیت بالای انتقال صدا و تصویر حتی با سرعت پایین اینترنت
  • قابلیت ایجاد کنفرانس صوتی و ویدیویی
  • قابلیت ارسال پیغام متنی در صورت آفلاین بودن طرف مقابل
  • رایگان بودن مکالمات

Cortana search

همان‌طور که می‌‌دانید، ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ یعنی Cortana search ابزار مناسبی برای جستجوی اپلیکیشن، نام فایل‌ها یا سایر موارد در سیستم است و کارایی خوبی نیز دارد. برای استفاده از ابزار جست‌وجوی کورتانا تنها باید دکمه ویندوز را بزنید و کلمه‌ها یا عبارت‌های مورد نظر خود برای جست‌وجو را تایپ کنید.

اپلیکیشن وکس جایگزین خوبی برای ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ است؛ زیرا یک اپ لانچر سریع برای یافتن فایل‌ها و پوشه‌های پراکنده در سیستم شما محسوب می‌شود. وکس علاوه ‌بر یافتن فایل‌های مورد نظر در سیستم، از توانایی جست‌وجو در اینترنت نیز برخوردار است و می‌توان برای جستجوی موارد مختلف در اینترنت از آن استفاده کرد؛ از جستجویی ساده در گوگل گرفته تا استفاده از پیشوندهای سفارشی‌سازی‌شده برای جستجوی موضوع دلخواه خود در یک موتور جستجوی متفاوت. درضمن این اپلیکیشن جست‌وجو از افزونه‌ها یا پلاگین‌های مستقل نیز پشتیبانی می‌کند.

Onenote

وان‌نوت (Onenote) در میان اپلیکیشن‌های رایج یاداداشت‌برداری، بهترین اپلیکیشن برای کاربران ویندوز محسوب می‌شود. استفاده از این اپلیکیشن که از قبل روی ویندوز ۱۰ نصب شده، کاملا رایگان است و می‌توانید از آن برای همگام‌سازی یادداشت‌ها در دستگاه‌های مختلف آی او اس (iOS) و اندروید نیز استفاده کنید. درضمن در تبلت‌های ویندوز، امکان نوشتن یاد‌داشت‌ یا ترسیم اشکال مختلف با قلم دیجیتالی یا انگشت نیز در Onenote وجود دارد.

توصیه می‌شود از افزونه‌ی Onenote Web Clipper برای مرورگرهای گوگل‌کروم و فایرفاکس جهت ذخیره‌ی صفحات مورد علاقه استفاده شود. همچنین می‌توان در iOS  و اندروید نیز از اپلیکیشن آفیس لنز (Office lens) جهت ارسال مستقیم اسناد و تصاویر اسکن شده و سایر موارد مشابه به وان نوت نیز استفاده کرد.

در مقاله بعدی شمارا با ادامه برنامه‌های ضروری ویندوز آشناخواهیم ساخت. همراه ما باشید.

این مقاله توسط جنان خزرجی در dm360 تالیف گردیده است. کپی باذکر منبع بلامانع است.

احسان سرایانی

احسان سرایانی

0 دیدگاه

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط

ویژگی‌های یک کارشناس روابط عمومی حرفه ای

ویژگی‌های یک کارشناس روابط عمومی حرفه ای

افراد زیادی هستند که شاید این ادعا را داشته باشند که در زمینه روابط‌عمومی عالی هستند اما در بیشتر مواقع، این حرف یک ادعا بیشتر نیست! افرادی که در این زمینه واقعاً نخبه و حرفه‌ای هستند، دارای استعدادهای ذاتی و مهارت‌هایی هستند که این استعدادها در همه انسان‌ها وجود...

ویژگی‌های یک کارشناس روابط عمومی حرفه ای

ویژگی‌های یک کارشناس روابط عمومی حرفه ای

افراد زیادی هستند که شاید این ادعا را داشته باشند که در زمینه روابط‌عمومی عالی هستند اما در بیشتر مواقع، این حرف یک ادعا بیشتر نیست! افرادی که در این زمینه واقعاً نخبه و حرفه‌ای هستند، دارای استعدادهای ذاتی و مهارت‌هایی هستند که این استعدادها در همه انسان‌ها وجود...